5x doen in Bacalar

Laguna de los siete colores is echt adembenemend mooi! Wanneer je naar het meer kijkt zie je, zoals de naam al verraadt, zoveel verschillende kleuren blauw! Wij verbleven in het hostel The Yak Lakehouse en het fijne aan dit hostel is dat het direct aan het meer ligt. Elke ochtend kun je dus zo je bed uit rollen en een heerlijke duik nemen in het water. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Lees dan verder!

Zwemmen in het meer

Of je nu een hostel of een luxe hotel gaat boeken, probeer een accommodatie te boeken dat direct aan het meer ligt. Het is misschien wat duurder dan een hotel dat in het dorp ligt, maar bijna alle toegangen tot het meer zijn op grond van de ho(s)tels. Als je dus niet in een ho(s)tel verblijft dat direct aan het meer ligt, dan kan het zijn dat je kilometers moet fietsen voordat je toegang hebt tot het meer. The Yak Lakehouse is een favoriet onder de backpackers en één van de redenen is dat dit hostel direct aan het meer ligt. Je hoeft alleen maar de steiger aflopen en je kunt zo het water in duiken! Of naja, het is redelijk ondiep op sommige plekken dus pas goed op waar je wel en niet kunt duiken. Het water is super helder, dus dat moet geen probleem zijn.

Kajakken

Op zoek naar een relatie/vriendschapsuitdaging? Ga dan kajakken, it’ll be fun they said. Of ik nu kajak met mijn vriend of mijn zus, het kan nooit zonder ruzie… Gelukkig maakt de omgeving & de zon veel goed en hebben we enorm genoten van de kajaktour. Met wat tips van het hostel zijn we in de Kajak gestapt (deze kun je per uur huren bij het hostel) en zijn we gaan peddelen richting Cenote Negro. Deze cenote ligt, anders dan de meeste cenotes, niet aan land maar in het water en zoals de naam al zegt kleurt het water hier door de diepte bijna zwart. Het is niet toegestaan om hier te zwemmen, maar je mag er wel overheen varen met je kajak of met een boot. Wij zijn een klein stukje over het kantelpunt van blauw naar zwart gegaan met onze kajak, maar vonden het toen toch best wel heel erg spannend en zijn toen snel weer terug naar het veilige lichtblauwe water gegaan! We vervolgden onze tocht richting Birds Island en spotten tot onze verbazing een flamingo! Rondom het eiland is het erg ondiep, dus we zijn uit onze kajak gestapt om te chillen en wat te wandelen door het water. Na een tijdje stapten we weer in onze kajak en gingen we richting Canal de Los Piratas. Dit lag echter op de route terug en toen pas merkten we waarom de heenweg zo soepeltjes was verlopen: we hadden de stroming mee! Dat was nu duidelijk niet het geval, dus we peddelden alsof ons leven er vanaf hing en kwamen voor geen meter vooruit. Je raadt het al, dit was het moment waarop de irritaties begonnen te spelen. Canal de Los Piratas hebben wij dus helaas overgeslagen, maar het schijnt super leuk en gezellig te zijn en je kunt er vanaf de rotswanden in het water springen!

Drift snorkelen bij Los Rapidos

Hou je van snorkelen en avontuur? Ga dan drift snorkelen bij Los Rapidos. Dit is een natuurlijke stroomversnelling vol stromatolieten waar je vanzelf wordt meegenomen tijdens het snorkelen in het heldere water. Benieuwd wat stromatolieten zijn? Lees dan verder, want deze vind je ook bij Los Cocalitos! Los rapidos ligt redelijk ver uit het centrum, dus het is het makkelijkst om een taxi te nemen. Verblijft je in The Yak Lakehouse? Dan kun je ook mee met een door hun georganiseerde tour naar Los Rapidos!

TIP: The Yak Lakehouse organiseert verschillende tours, waaronder ook een sunset of sunrise SUP tour over het meer!

Schommelen bij Los Cocalitos

Heb je zin om onder de locals te zijn en het meer op een andere, bijzondere manier te zien? Huur dan een fiets en ga schommelen Los Cocalitos. Bij aankomst komt er hoogstwaarschijnlijk iemand naar je toe voor entreegeld (ongeveer €1), waarna je de hele dag mag vertoeven op het terrein. Het is vrij klein, maar er is een restaurantje aanwezig waar je heerlijke guacemole met nacho’s en wat te drinken kunt halen en er staan dus meerdere schommels in het water. Wat er zo bijzonder is aan Los Cocalitos? Er zijn hier enorme stromatolieten, dat zijn levende stenen (whut?) en je kunt het vergelijken met koraal. Aanraken is dus echt not done! en je wordt ook zeker aangesproken als je dit wel doet. In het weekend is dit de plek waar alle locals heenkomen, omdat dit dus een van de weinige plekken is waar geen ho(s)tel staat en waar je dus ‘vrije’ toegang hebt tot het meer.

Food hotspots uitproberen

Bacalar is dan wel een klein dorpje, maar ook hier zijn weer genoeg toffe restaurantjes te vinden. Bij ons hostel The Yak Lakehouse zat een vrij uitgebreid ontbijt inbegrepen, maar voor lunch en diner is het zeker aan te raden om buiten de deur te eten.

Benieuwd naar onze favorieten? Lees dan 6x food hotspots in Bacalar!

No Comments

    Leave a Reply