6x doen in Tulum

Tulum staat vooral bekend om de witte stranden, de laid-back sfeer, de hippe strandtenten en de eettentjes waar het hart van menig foodie een sprongetje van maakt. Naast al deze toffe dingen zijn er in en rondom Tulum òòk nog mooie bezienswaardigheden. Wij verbleven tijdens onze reis door Yucatán 3 nachten in Tulum Pueblo en hebben hier een heerlijke tijd gehad. Ik heb hieronder voor jullie de zes leukste dingen om te doen in en rond Tulum op een rijtje gezet.

Self-guided fietstour

Zeker wanneer je in Tulum Pueblo verblijft is het aan te raden om een fiets te huren, maar het is sowieso aan te raden om minimaal 1 dag een fiets te huren en zelf de omgeving te verkennen. Je kunt ongeveer op elke hoek van de straat een fiets huren, dus keuze genoeg! Wij huurden onze fietsen bij The Mayan Cave, wat op maar 50 meter lopen van het ADO station ligt. Na aankomst met de bus kun je dus meteen een fiets huren en weer terugbrengen wanneer je vertrekt naar je volgende bestemming. Tips nodig voor bezienswaardigheden? Lees dan vooral verder!

Zwemmen in de Gran Cenote

In Mexico zijn naar schatting zo’n 3000 cenotes te vinden. Het is natuurlijk geen doen om deze allemaal te bezoeken, maar de Gran Cenote in Tulum is zeker het bezoeken waard. Wat is er dan zo bijzonder aan deze cenote? Nou, de Gran Cenote zit vol met schildpadjes waar je mee kunt zwemmen en dat wil je! Om bij de Gran Cenote te komen, hoef je eigenlijk alleen maar de verkeersborden te volgen en dan kom je er vanzelf. Je kunt je bij de cenote omkleden en er zijn zelfs kluisjes voor je waardevolle spullen. Ben je even moe van het zwemmen, dan kun je bijkomen in de hangmatten en genieten van de zon.

Maya ruïnes bezoeken

Tulum is een oude Mayastad en dit is o.a. nog te zien aan de Maya ruïnes die te bewonderen zijn aan de kust. De ruïnes liggen op een 12 meter hoge klif aan de rand van de helderblauwe zee. De ruïnes op zich zijn niet de mooiste van Mexico, maar de combinatie met de fantastische ligging en het uitzicht maken de ruïnes wel heel bijzonder. Wij gokten erop dat het rond het middaguur, op het heetst van de dag, wellicht wat rustiger zou zijn, maar helaas stond er nog steeds een hele lange rij. Wij hebben er om die reden voor gekozen om de Maya ruïnes over te slaan. Dus ben je van plan de Maya ruïnes te bezoeken, zorg er dan voor dat je er al vroeg bent!

Relaxen op het strand

Naast een oude Maya stad is Tulum samen met Playa del Carmen en Cancun ook één van de meest toeristische badplaatsen. Het fijne aan Tulum is wel dat er ondanks de drukte nog steeds een hele fijne en ontspannen sfeer hangt. Je kunt hier heerlijk de hele dag doorbrengen bij één van de vele hippe strandtenten. Onze favoriete plekjes waren het rustige Posada Margherita en het trendy La Eufemia. Verblijf je in Tulum Pueblo, dan ben je met ongeveer 30 minuten fietsen op het strand.

Foodhotspots uitproberen

Eén van de eerste dingen die ik doe wanneer ik op vakantie ga is uitzoeken wat ik wil zien, waar ik wil slapen, maar ook vooral waar ik ga eten. Het lijstje dat ik vooraf had gemaakt voor Tulum was zo lang, dat ik wel twee weken nodig zou hebben om alles uit te proberen. Hou jij ook zo van lekker en mooi eten? Dan kun je in zowel in Tulum Pueblo als Tulum Playa je lol op! Benieuwd naar mijn favoriete plekjes? Lees dan 8x favoriete foodhotspots in tulum.

Dagtrip naar Cobá

Cobá is een Maya complex dat middenin de jungle ligt. Het bijzondere aan dit complex is dat dit de een van de weinige, zo niet de enige plek is waar je de tempels nog mag beklimmen. Cobá ligt tussen Valladolid en Tulum en wanneer je een eigen huurauto hebt zou je onderweg kunnen stoppen bij Cobá en de zonsondergang kunnen bekijken vanaf de top van de tempel. Heb je geen eigen vervoer? Dan ben je afhankelijk van een tour of van het openbaar vervoer (ADO bus of collectivo) en dan kun je Cobá alleen overdag bezoeken. Bij ons kwam het logistiek niet goed uit om Cobá te bezoeken met het openbaar vervoer en een tour vonden wij te prijzig, dus helaas hebben wij Cobá over moeten slaan.

No Comments

    Leave a Reply