6x food hotspots in Bacalar

Zoals bijna elke bestemming in Yucatán, heeft Bacalar ook meer dan genoeg food hotspots om uit te proberen tijdens je verblijf. Wij verbleven in totaal 3 nachten in The Yak Lakehouse en probeerden elke dag een nieuwe hotspot uit voor lunch & diner. Wij hebben onze favoriete plekjes voor jullie op een rij gezet!

Enamora

Hier hebben ze de lekkerste koffie, taarten & sandwiches van heel Bacalar! Dit is dan ook de perfecte plek voor ontbijt en/of lunch! Je kunt trouwens ook alles to go nemen, handig als je een busreis voor de boeg hebt en zin hebt in iets lekkers voor onderweg! Je kunt bij Enamora binnen zitten of buiten in de schaduw aan de picknicktafels onder een avocado boom (met echt de grootste avocado’s die ik ooit heb gezien)!

El Manati

Op aanraden van onze kamergenoten in The Yak Lakehouse zijn wij hierheen gegaan voor lunch. Op het eerste gezicht lijkt er geen restaurant in dit pandje te zitten, want je stapt namelijk eerst een winkel binnen. Vervolgens loopt de winkel over in een soort art gallery gemixt met een café waar een aantal tafeltjes staan. Als je achterin door de tuindeuren loopt kom je in een rustige, sfeervolle tuin terecht, waar een stuk of tien tafels staat en waar je dus verrassend lekker kunt lunchen. Nick ging voor de scrambled eggs & beans en ik koos voor een goed gevulde salade.

Los Aluxes

Dit superdeluxe hotel ligt op de route van het centrum van Bacalar naar Los Cocalitos. Het eten is vrij prijzig, maar een pitstop voor een verfrissend drankje is zeker de moeite waard. Het interieur, de styling en het uitzicht zijn hier helemaal fantastisch!

Mango y Chile

Bovenop een heuvel ligt dit vegetarische, self-service restaurant met uitzicht op het meer. De vegetarische taco’s en smoothies zien er picture perfect uit, maar wij vonden ze helaas niet allemaal even lekker. De frietjes waren wel heerlijk en het uitzicht was echt ge-wel-dig! Probeer een plekje op het terras te bemachtigen, want daar heb je het allerbeste uitzicht!

Pues Si

Mocht de stroom uitvallen in Bacalar (wat regelmatig gebeurt), dan is dit Italiaanse restaurant je go-to. Naast het feit dat het eten hier erg lekker was, worden de pizza’s hier namelijk gemaakt in een originele steenoven. Dus stroom of geen stroom, hier is altijd eten te verkrijgen! Pues Si ligt aan het centrale plein en is dus niet te missen. Oh en als je denkt wat een groot bierflesje, ja dit was een fles van 1.2 liter!!!

La Playita

Dit is de buurman van The Yak Lakehouse en ligt dus ook direct aan het water. Je kunt binnen plaatsnemen in het restaurant zelf of doorlopen naar de tuin, waar je heerlijk overdekt zit. Aan de waterkant liggen zitzakken waar je kunt genieten van een drankje voor of na het eten (het eten wordt niet geserveerd aan de waterkant). Nick koos voor de burgers & fries en ik ging voor een vegetarische flatbread en die was echt huuuuuuuge.

No Comments

    Leave a Reply