7x doen op Isla Holbox

Ben je op zoek naar het meest paradijselijke eiland van Mexico? Dan is Isla Holbox zeker de moeite waard! Op dit eiland zijn geen auto’s toegestaan en dat maakt dit eiland nóg relaxter. Op de zandweggetjes rijden alleen fietsen en golfkarretjes, die je beide ook kunt huren om zo het eiland te verkennen. Wij verbleven 3 nachten op dit eiland, maar hier kun je gerust nog een aantal dagen aan vastplakken want er is een hele hoop te doen! Ik heb al onze leukste activiteiten voor jullie op een rijtje gezet.

1. Chillen op het strand (of in de tuin)

Oke, eerlijk is eerlijk op zo’n mooi eiland als Isla Holbox wil je in de eerste plaats genieten van de witte stranden en de helderblauwe zee met een boek in je ene hand en een cerveza in je andere hand. Deze activiteit staat dan ook met stipt op 1! Langs het uitgestrekte strand zijn meer dan genoeg fijne plekken om neer te strijken op een strandbedje of op je eigen handdoek. Houd er wel rekening mee dat Isla Holbox regelmatig last heeft van zeewier dat aanspoelt op de stranden. Toen wij de eerste dag naar het strand gingen was ik lichtelijk teleurgesteld toen ik in plaats van de witte stranden alleen maar zeewier zag… Maar niet getreurd, want het spoelt altijd maar aan één kant van het eiland aan. Dus ligt het strand aan de ene kant van het eiland bezaaid met zeewier? Dan ligt het aan de andere kant van het eiland zeker weten niet!

Heb je een dag geen zin in het strand, maar wel zin om te luieren? Dan kun je natuurlijk bij een van de vele leuke restaurants of cafés gaan zitten. Een nog beter idee is om een hotel uit te kiezen met een heerlijke tuin, zoals bij Hotel Ik. Wij verbleven in dit hotel en deze had een heerlijke, rustige binnentuin vol met planten en hangmatten.

2. Op zoek naar de mooiste muurschilderingen

Isla Holbox kent een aantal ‘hoofdwegen’ op het eiland. Langs deze wegen liggen de meeste restaurants, supermarkten, hotels en winkels. Het bijzondere is dat alle wegen onverhard zijn, maar wat de wegen nog meer bijzonder maakt is dat ze versierd worden door allerlei mooie muurschilderingen. De meeste muurschilderingen zijn te vinden langs de ‘hoofdwegen’, maar sla ook zeker de kleinere straatjes in en laat je verrassen door deze street art! Tijdens ons verblijf op het eiland hebben we elke dag weer een andere route gelopen en kwamen zo elke dag weer nieuwe muurschilderingen tegen. De ene nog mooier dan de andere!

3. Fietsen naar Punta Cocos

Vanuit het ‘centrum’ van Isla Holbox kun je eigenlijk maar twee kanten op, of naar het ene uiteinde of naar het andere uiteinde van het eiland. Als je meerdere dagen op het eiland verblijft kun je ervoor kiezen om voor beide richtingen een dag uit te trekken. Wij huurden een fiets bij Ama’s Bike Rental en verkenden hiermee het eiland. De eerste dag zijn wij richting het westen gefietst en kwamen toen terecht bij Punta Cocos. Hier kun je genieten van de zon terwijl je op je handdoek op het strand ligt, maar je kunt ook in een hangmat in de zee liggen! Er is één klein standje waar je drinken en snacks kunt kopen, dus ben je van plan om hier de hele dag te blijven? Neem dan zelf wat te lunchen mee.

4. Wandelen over de zandbanken richting Punta Mosquito

Op onze laatste dag zijn wij richting het oosten van het eiland gegaan. We zijn ongeveer tot het laatste hotel, Las Nubes, gefietst en hebben daar onze fietsen geparkeerd. Vervolgens zijn we de zee ingewandeld en over het water verder gelopen. Wait what? Ja, je leest het goed! Als het eb is kun je over de zeebanken, die voor de kust van Isla Holbox liggen, helemaal tot het uiterste puntje lopen naar Punta Mosquito. Wij zijn na het ontbijt begonnen aan deze wandeling, maar hebben Punta Mosquito helaas niet gehaald omdat we de ferry moesten halen. Houd er dus rekening meer dat deze tocht langer duurt dan je denkt, ongeveer 2 uur als je stevig doorloopt door het water. Of je het einde nu haalt of niet, het is sowieso een leuke ervaring! Neem ook hier wat te snacken mee en vooral genoeg water, want onderweg kun je niets kopen.

5. Foodhotspots uitproberen

Wanneer je naar Isla Holbox gaat hoef je niet bang te zijn dat je alleen maar rijst en bonen kunt eten. Het eiland zit namelijk vol met foodhotspots! De meeste restaurants zitten rond het centrale plein of langs de hoofdwegen van het eiland. Tijdens ons verblijf hebben we elke ochtend ontbeten bij hetzelfde restaurant, omdat er zóveel lekkers op het menu stond en wij alles uit wilden proberen. Voor lunch kozen we er vaak voor om iets mee te nemen naar het strand. Heb je een favoriete ontbijtplek gevonden, vraag dan vooral of ze ook lunch to go hebben,zodat je op het strand kunt genieten van een heerlijke lunch. Voor diner zijn er talloze opties, van typische Mexicaanse gerechten tot heerlijke Italiaanse steenoven pizza’s en healthy quinoa bowls.

Benieuwd naar al onze favoriete restaurants & cafés? Lees dan 7x eten & drinken op Isla Holbox.

6. Sterrenhemel bewonderen

Niet alleen overdag is het de moeite waard om het strand van Isla Holbox te bezoeken. In de avond kun je hier namelijk bijna iedere avond genieten van de heldere sterrenhemel. Langs het strand zijn genoeg beach bars te vinden waar je lekkere cocktails en een borrelhap kunt bestellen, terwijl je wacht tot de zon onder gaat. Je kunt natuurlijk ook een plekje zoeken in het zand en hier genieten van de sterrenhemel. Wij hebben zelf een heerlijke avond strandwandeling gemaakt!

7. Zwemmen met walvishaaien

Wij hebben helaas niet gezwommen met walvishaaien tijdens ons verblijf op het eiland, bummer. Tijdens ons verblijf was het namelijk niet het goede seizoen en was de kans klein dat wij walvishaaien zouden tegenkomen. Zoek dus voordat je naar Isla Holbox gaat uit of je in het juiste seizoen zit en boek dan een tour bij een van de vele operators op het eiland. Deze activiteit staat zeker nog op mijn bucketlist, dus ik zal nog een keer terug moeten keren naar Isla Holbox!

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is in Yucatán? Lees dan meer over onze reisroute door Yucatán in twee weken!

No Comments

    Leave a Reply