7x eten&drinken op Isla Holbox

Op Isla Holbox zijn talloze ontbijt- en lunchplekken, cafés en restaurants. Tijdens ons verblijf op het eiland hebben wij verschillende hotspots uitgeprobeerd en onze favorieten voor jullie op een rijtje gezet! Benieuwd wat je naast lekker eten&drinken nog meer kunt doen op Isla Holbox? Lees dan 7x doen op Isla Holbox.

Ontbijt & Lunch

Onze eerste ochtend zijn wij opzoek gegaan naar een ontbijtplek en hier vonden we achteraf ons favoriete plekje! Op het centrale plein vonden we La Tortilleria Española, een klein restaurantje waar maar een stuk of 5 tafels staan. Alle tafeltjes zijn bezet, maar gelukkig is er op het nog kleinere terras nog een tafeltje vrij. Zoals de naam al verraad kun je hier heerlijke Spaanse tortilla’s eten, maar ook de Mexican eggs, granola bowls en pancakes zijn verrukkelijk. Er staat zo veel lekkers op de kaart, dat we hier elke dag terug zijn gekomen om te ontbijten en voor onze lunch to go.

La Tortilleria Española | © Tripadvisor
Diner

Voor het diner hebben iedere avond een ander restaurant uitgeprobeerd en dit waren stuk voor stuk allemaal aanraders:

  • Ben jij een echte pizzalover? Ga dan zeker langs bij Roots, waar je je eigen pizza kunt samenstellen of één van de heerlijke combinaties van de kaart kunt bestellen (tip: Lobster Pizza).

  • Heb je meer zin in een romantisch diner met live muziek op de achtergrond? Dan raad ik aan om plaats te nemen in de mooie binnentuin van Viva Zapata en te genieten van de vlees- en visgerechten die worden klaargemaakt op de houtskoolgrill.

  • Ben je na alle Mexicaanse burrito’s en taco’s toe aan een healthy superbowl, dan heb je keuze genoeg bij Naay. Dit is een saladebar waar je je eigen bowls kunt samenstellen of waar je kunt kiezen uit de specials. Ik koos voor de green tasty bowl en tasty was het zeker.

Drankjes

De hele dag door kun je op het eiland overal terecht voor een verfrissende smoothie of een heerlijke (non-alcoholische) cocktail. Voor mij heeft een plekje aan het strand overdag de voorkeur en in de avond vind ik het heerlijk om op een terrasje te zitten met een (live) muziekje op de achtergrond. Voor ieder wat wils op Isla Holbox en dit waren mijn favorieten:

  • De leukste en meest relaxte beach club die wij bezocht hebben was toch wel Raices Beach and Marina. Dit is een bar/restaurant met een hele fijne sfeer en iedere middag is er live reggae muziek. Je kunt hier trouwens ook gebruik maken van de ligbedden als je minimaal 350 pesos uitgeeft. Ben je van plan hier de hele (mid)dag te blijven hangen, dan is dit zeker een goede deal!

  • Bij het hippe Básico kun je neerploffen in de banken die uitzicht bieden op een zijstraat van het centrale plein die naar het strand leidt. De perfecte plek om met een heerlijke cocktail in de hand ongegeneerd mensen te kijken love it. Je kunt hier ook eten, maar dit vonden wij wat aan de prijzige kant dus we hebben het bij de drankjes gelaten.

  • Last but not least, de meest bekende hoek van Isla Holbox: The Hot Corner. De betaalbare drankjes, lekkere reggae muziek en mix van locals en backpackers maakt deze hoek tot een succes, waar je tot in de late uurtjes kunt genieten.

>> Wil je meer zien van Yucatán? Lees dan hier over de reisroute die wij hebben afgelegd in twee weken! <<

No Comments

    Leave a Reply