MUST DO: Snorkelen in Mahahual

Ben jij dol op snorkelen en heb jij altijd al met zeeschildpadden willen zwemmen? Plan dan zeker een tussenstop in Mahahual tijdens je reis door Yucatán. In dit rustige vissersdorp geven alle duikscholen aan dat het bijna 100% zeker is dat je tijdens een snorkeltour zeeschildpadden zult spotten. Wij namen de proef op de som en boekten een snorkeltour en yes wij hebben o.a. meerdere zeeschildpadden gespot! Wil je tips voor een duikschool of een dagplanning rondom de snorkeltour? Lees dan vooral verder!

Mar Adentro Diving

Langs het strand kun je eigenlijk o-ver-al een snorkeltour of een duiktour boeken. Hoe kies je dan de beste? Dat wisten wij ook niet… Wij besloten een wandeling te maken vanaf ons hotel naar de vuurtoren en zijn onderweg bij een aantal duikscholen naar binnen gelopen voor informatie. Op basis van ons gevoel en de informatie die we kregen hebben we uiteindelijk een snorkeltour geboekt bij Mar Adentro Diving. Bij Mar Adentro zag het materiaal er allemaal goed uit, de instructeurs spraken goed Engels (wij spreken zelf nauwelijks tot geen Spaans, lo siento), de groep zou uit maximaal 8 mensen bestaan en de snorkeltour zou zo’n 2 uur duren. We were sold, onze boeking voor de volgende dag stond genoteerd.

Dagplanning

Ontbijt – Een goed begin van de dag betekent een goed en stevig ontbijt. En wat is er nu lekkerder dan je dag beginnen met pancakes? Bij Café Colonial kun je naast pancakes ook genieten van heerlijke sandwiches, Mexicaans ontbijt, yoghurt en natuurlijk een vers kopje koffie. Nick koos voor banana&chocolate pancakes en ik ging voor het Mexicaanse ontbijt inclusief scrambled eggs, cake, koffie en een verse fruitjuice.

Snorkeltour – Na het ontbijt is het tijd om richting de duikschool te lopen. Wij werden om 09.30 uur verwacht bij de duikschool, maar dit kan natuurlijk verschillen per duikschool. Bij aankomst bleken wij de eersten te zijn en mochten wij alvast onze snorkelgear uitzoeken. Om 09.45 uur kwamen er nog 2 andere groepsgenoten vanaf een cruiseschip en toen stapten we met z’n vieren + tourguide en kapitein op de boot. We vaarden naar onze eerste snorkelspot, waar we veel verschillende vissen, koraal en een aantaleagle rays tegenkwamen. Onderweg naar onze tweede snorkelspot maakte onze guide heerlijk, verse, zoete ananas voor ons klaar. We zwommen een tijdje rond op onze tweede snorkelspot en na ongeveer 15 minuten zagen we de eerste schildpadden. In totaal zagen we ongeveer 6 zeeschildpadden, waarbij de een nog groter was dan de ander! We moeten wel eerlijk toegeven dat we hadden ze zelf nòg groter verwacht, maar we hebben met zeeschildpadden gezwommen, dusss check! Inmiddels was er al bijna twee uur verstreken, dus we klommen weer op de boot waar de schipper ons op zat te wachten met weer een heerlijke snack: verse watermeloen! Terwijl we genoten van de watermeloen bracht de schipper ons weer terug naar de duikschool en zat de tour erop. Ondanks dat de schildpadden kleiner waren dan we dachten is het toch wel echt een leuke ervaring!

Lunch – Van het snorkelen krijg je weer trek, dus het is tijd om weer op zoek te gaan naar lekker eten. Langs het strand zijn genoeg restaurantjes te vinden waar je kunt eten, maar wij kozen ervoor om in een zijstraat van de boulevard te gaan eten. De receptioniste van ons hotel El Jardin heeft ons een aantal restaurants aangeraden en het ontbijtadvies beviel ons zo goed dat we haar lunchadvies ook uitproberen. We nemen plaats bij Ñam Ñam en nemen alle taco’s die op het menu staan, omdat we niet kunnen kiezen en stiekem ook niet weten wat alles betekent. Dit was een goeie gok, want alle taco’s waren stuk voor stuk heerlijk!

Strand(wandeling) – Zit je vol van de lunch? Dan is het een goed idee om een wandeling langs de boulevard te maken. Op het einde van de boulevard vind je een vuurtoren en als je ‘geluk’ hebt kun je vanaf hier de enorme cruiseschepen aangemeerd zien liggen. Als je een cruiseschip ziet dan is er wel een grote kans dat het binnen een mum van tijd erg druk wordt in Mahahual. Maar geen zorgen, binnen een aantal uurtjes is iedereen weer terug op het cruiseship en zal de rust wederkeren! Na de wandeling heb je genoeg tijd om uit te rusten op het strand voordat het tijd is voor het avondeten.

Diner – Voor het diner is er ook keuze genoeg. Alle restaurants aan het strand zijn de hele dag door geopend, dus een romantisch diner aan het strand is een goeie optie. Wij kozen ervoor om bij Divino te eten, een heerlijk Italiaans restaurant met heerlijke pizza’s en pasta’s (jup, weer op aanraden van de receptioniste)! Dit restaurant ligt niet aan het strand, maar een weg parallel aan het strand.

>> Wil je meer zien van Yucatán? Lees dan hier over de reisroute die wij hebben afgelegd in twee weken! <<

No Comments

    Leave a Reply